søndag den 4. maj 2014

Divergent film


Premiere: 10/4 2014 
Instruktør: Niel Burger 
Spilletid: 2 timer og 19 minutter

Beskrivelse fra kino.dk:
Filmen 'Divergent' foregår i en nær dystopisk fremtid, hvor Chicagos befolkning er opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse.
Da teenagepigen Tris Priors skal tildeles sin faktion, viser det sig, at hun er en afviger, der besidder samtlige egenskaber. Opdagelsen gør Tris til samfundsfjende og introducerer hende for en mørk side af det tilsyneladende fejlfri system.
Truet på livet og med en viden, der kan ændre menneskehedens virkelighed, må Tris nu stole på en hemmelig oprørsgruppe - heriblandt den mystiske og sært dragende Four.

Anmeldelse:
Filmen følger i det store og hele bogen. Dog er der enkelte steder, hvor handlingen stikker meget ud. Der er flere situationer, hvor der sker noget, der er grebet ud af luften. Selvfølgelig har instruktøren ret til at ændre i plottet, men i de tilfælde der er tale om her, virker det som meget unødige ændringer, der ikke gør noget for filmen i en helhed. Castet overraskede mig og Nanna i høj grad fordi Shailene Woodley ikke minder den mindste smule om den Tris der er beskrevet i bøgerne. Det gjorde at vi forberedte os på en skuffelse, da også den castede Christina var langt fra bogens. Dog overraskede det meget positivt, selvom jeg mener at en Tris afbilledet mere i stil med bogen, ville bidrage til helhedsindtrykket. Det er selvfølgelig svært at sige, når Shailene gjorde sådan et flot stykke arbejde med skuespillet. En ting de gjorde rigtig godt, var afbilledningen af Four og Tris' forhold, fordi det ikke spiller en så stor rolle. Castet af Four/Tobias er supergodt, og Theo James spiller rigtig godt. Propsne i filmen var flot lavet og bidrog rigtig godt til helheden og forståelsen af filmen. 
4 stjerner fordi: Castet var langt fra bogens, og fungerede nogle gange lidt distraherende i forhold til filmens handling. Meget velspillende skuespillere, og flot sat op med rekvisitter. 


Anmeldelsen er skrevet af Natasia.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar