mandag den 5. maj 2014

The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide

Titel: The twilight saga: the official illustrated guide
Org. titel: -
Forfatter: Stephenie Meyer
Serie: Guide til twilight sagen
Sider: 543

Beskrivelse fra goodreads.com:
This must-have hardcover edition-the only official guide-is the definitive encyclopedic reference to the Twilight Saga and provides readers with everything they need to further explore the unforgettable world Stephenie Meyer created in Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, and The Short Second Life of Bree Tanner. This comprehensive handbook-essential for every Twilight Saga fan-is full-color throughout with nearly 100 gorgeous illustrations and photographs and with exclusive new material, character profiles, genealogical charts, maps, extensive cross-references, and much more.

Anmeldelse:
Bogen er et must-have for twilightfans, og selvom at jeg ikke er hardcore fan, valgte jeg alligevel at få min egen udgave af bogen. Det første der faldte mig i øjnene ved bogen, var at den passede ind sammen med mine andre twilightbøger, og det er jo himlen for en som mig, der går en del op i bogens udseende. Så pluspoint der. Bogen starter godt ud med et interview af Stephenie Meyer, som egentlig mest virker som en samtale med forfatteren Shannon Hale. Jeg synes, at det var et meget inspirerende interview, hvor de snakker om at komme igennem det at skrive en bog, få det til at passe med hverdagslivet samt bare hvordan hele idéen til Twilight udformede sig.
Størstedelen af bogen er dedikeret til beskrivelser af alle karaktererne, delt op efter vampyrer, varulve og mennesker i Forks. Det er også her en af bogens svagheder er. En stor del vidste man godt i fordelen, men noget er også nyt og der er få aha-øjeblikke, når man læser hvilke forhold vampyrerne fx. har. Noget der irriterede mig rigtig meget ved profilerne var, at selvom man ikke i bøgerne vidste, hvornår visse vampyrer var født og forvandlet, så ville det være en fed bonusinfo at få med i bogen! Men, nej. En anden ting var, at hovedkaraktererne (Cullen-familien, etc.) er nøje beskrevet ved udseende, selvom man jo godt vidste alt det i forvejen. Det, at de mindre betydelige personerne i bogen ikke er beskrevet nærmere ved udseende (de andre vampyrer rundt i verdenen), gør jo ikke det til en udvidelse af twilightuniverset, og det giver heller ikke en en nærmere indsigt i det. Det er sådan set bare personerne og handlingen proppet ind i én bog, og det at der bliver dedikeret knap 50 sider til bare at skrive key plot point pointerer endnu mere, at det er en ligegyldig bog der er spild af penge. Det meste af informationen ville man kunne finde på nettet. Til sidst er der kun et par sider med 'oftest stillede spørgsmål'. Den der svarer på spørgsmålene er ikke engang Stephenie selv, eftersom hun bliver omtalt som en anden person. Det kunne lige så godt have været hendes forlag der havde skrevet bogen for hende... Jeg ville have givet denne bog 1 stjerne, men de flotte illustrationer og de få steder hvor der var ny information trækker op til 2 stjerner. 


Anmeldelsen er skrevet af Nanna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar